# Kultura

12/12/2020

Dívčí k-pop skupina boduje v Japonsku

Nová devítičlenná dívčí skupina NiziU se umístila se svým debutovým albem, které vyšlo tuto středu, na prvním místě japonského hudebního žebříčku Oricon. Posluchačům se nejvíce líbí skladby "Step and Step" a "Make You Happy". NiziU je společným projektem korejské hudební společnosti JYP Entertainment a japonské Sony Music Entertainment.

Zdroj: Yonhap, Youtube

Korejský filmový průmysl a koronavirus

Jihokorejskému filmovému průmyslu škodí další šíření koronaviru. Již minulý měsíc muselo být pozastaveno například natáčení původního seriálu Netflixu "Všichni z nás jsou mrtví", protože jeden ze členů štábu onemocněl. V důsledku pandemie jsou odloženy plánované prosincové premiéry akčního sci-fi trháku "Sobok" nebo muzikálu "Život je krásný". Udílení výročních filmových cen Blue Dragon Awards, které se mělo konat tento pátek, proběhne nejdříve začátkem příštího roku. Kina nyní promítají pouze do 21 hodin s tím, že mezi dvěma diváky musí vždy zůstat jedno místo volné.


Tou největší ztrátou bude jistě nečekaný odchod světoznámého režiséra Kim Kidoka (Kim Kiduk). Králi korejské kinematografie věnujeme příští Speciál.

Zdroj: Yonhap