#3 Omluva vládnoucí strany za MeToo skandály

15/07/2020

Středa 15. července 2020

Předseda Demokratů I Hečchan se ve středu veřejně omluvil za obvinění ze sexuálního obtěžování učiněná proti zesnulému starostovi Pakovi v Soulu a vyjádřil soucit s údajnou obětí.

Slíbil zavedení"zvláštních protiopatření", které mají zastavit nepřiměřené chování členů strany. Demokraté se rozhodli vytvořit stranický dozorčí orgán, který bude přezkoumávat informace o nevhodném chování svých kolegů a zajistí jejich proškolení v příslušných oblastech.

Vládní strana čelí rostoucí vlně kritiky za to, že se shovívavě staví k obvinění ze sexuálního obtěžování, které bylo vzneseno minulý týden proti starostovi Soulu Pakovi, jenž spáchal sebevraždu. Jde již o třetího demokrata, čelícího obvinění typu #MeToo. V dubnu letošního roku z téhož důvodu rezignoval bývalý primátor města Pusan O Kodon, v roce 2018 odstoupil guvernér provincie Jižní Čchungčchong An Huidžong.

V pátek se rovněž ministryně pro rovnost pohlaví a rodinu I Čongok zavázala zavést účinná opatření, která by zabránila dalším sexuálním zločinům ve veřejných institucích. Zdůraznila, že této oblasti doposud nebyla v Koreji věnována dostatečná pozornost. 

Zdroj: The Korea Times