#6 Přímořská letoviska v době koronaviru

18/06/2020

čtvrtek, 18. června 2020

Nejznámější pláž v Koreji, pojmenovaná Heunde, se nachází v přístavním městě Pusan na jihovýchodním výběžku Korejského poloostrova. Sezóna zde začíná v květnu, končí v říjnu a vrcholí v červenci a srpnu, kdy přibližně kilometr písečného pobřeží pojme až milion lidí denně. Letos je však situace jiná.

Ministerstvo pro oceány a rybolov dnes uvedlo, že v zámu zachování zdraví a zamezení šíření covid-19 bude na šestnácti nejpopulárnějších korejských plážích doporučeno zavést rezervační systém. Ten má návštěvníkům pomoci udržovat dvoumetrové rozestupy. Pod slunečníkem je rovněž doporučeno pobývat s rouškou. Restaurace budou muset upravit provoz tak, aby hostům umožnily sedět dál od sebe. Zároveň bude třeba zrychlit obsluhu, protože byl prokázán přenos infekce při společném jídle. Hostům je doporučeno najíst se co nejrychleji a uvolnit místo dalším příchozím.

Ti, kdo hodlají navštívit ostrov Čedžu nebo provincii jižní Čchungčchong, rezervaci potřebovat nebudou. Jelikož jde pouze o doporučení ministerstva, rozhodly se místní samosprávy pro svá vlastní opatření.

Nutnost rezervace lze ověřit na příslušné webové stránce. Na zmíněných šestnácti plážích však bude možno slunečník zamluvit pouze osobně.

Zdroj: KBS News 9, The Korea Times